Dilan’ın Babası: Yoldaşımı Ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum…


dilan-adana

Dilan için Uğur Mumcu Meydanı’nda karşılama töreni yapıldı. Tören alanına girişte HDP’li görevliler üst araması ile gelenleri alana aldı. Üst araması yapmak isteyen görevlilere polis müdahalesi sırasında arbede yaşandı.

Dilan Sarıkaya’yı binlerce kişi karanfiller ve sloganlarla karşıladı.

Sarıkaya’nın üniversite öğrencisi olan Dilan’ın arkadaşları da gözyaşları içinde onun fotoğraflarını taşıdı.

Alanda acı kadar öfke de yüksekti. Sık sık “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, yaptığı konuşmada barış mitinginde patlatılan bomba ile emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine saldırıldığını belirterek, “Türkiye’nin her yerinden gelerek savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış talebini haykırmak isteyenlere tahammül edilememiş, barışçıl eylemlere katılanlar hedeflenmiştir. Partimiz olarak barış mitingine yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkanlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Dilan Sarıkaya’nın babası İzzet Sarıkaya ise, “Benim yoldaşımı ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum. Faşizme ölüm, halka hürriyet. Yoldaşım yoldaşlarımıza selam söyle” diye konuştu.

Eğitim-Sen temsilcisi ise, “Ben yoldaşlarımızı sağ götürdüm ama size cenazelerini getirdim, hepinizden özür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Adana’dan mitinge katılıp hayatını kaybeden 12 kişinin adı tek tek okunarak, “Yaşıyor, burada” diye haykırıldı.

Çukurova Üniversitesi öğrencisi ve EMEP üyesi olan 23 Yaşındaki Dilan, Suruç Katliamının ardından twitterda şu mesajı paylaşmıştı:

Adana’dan yola çıkarak Ankara’daki barış mitingine gidenlerden katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

BTS Üyesi Emekçilerden, Yılmaz Elmascan, Bilgen Parlak, Nevzat Sayan, Rıdvan Akgül
EMEP üyeleri, Şebnem Yurtman, Dilan Sarıkaya, Gökhan Gökbayır,
Eğitim-Sen üyesi Fevzi Sert, Gülhan Elmascan
ve yine sendikalarla Adana’dan yola çıkan Hacı Mehmet Şah, Sabri Elmas, Erhan Avcı, Hacı Mehmet Şah, Sabri Elmas, Erhan Avcı.

Memleketlerinde Toprağa Verilecekler

Adana’dan Barış Mitingine katılmak için yola çıkanlardan hayatını kaybedenler memleketlerine gönderiliyor. Yılmaz Elmascan Suruç’a, Gülhan Elmascan Ereğli’ye, Bilgen Parlak Adıyaman’a, Rıdvan Akgül Siir’te Şebnem Yurtman Karaisalı’ya, Nevzat Sayhan Karaman’a, Gökhan Bakır Ceyhan’a yola çıkartıldılar. Buralarda karşılama ve törenler yapılacak.

Dilan Sarıkaya, Fevzi Sert, Erhan Avcı, Sabri Elmas, Hacı Mehmet Şah ise cenazeleri ulaştığında Adana’da toprağa verilecekler.

Erhan Avcı ve Hacı Mehmet Şah’ın ise cenazelerinin henüz Ankara’da Adli Tıp’ta olduğu kimlik tesbiti ve otopsi işlemlerinin henüz tamamlanmadığı öğrenildi.

Barış Şehitlerimiz SEYHAN DOĞAN YAYLAGÜL ve EBRU MAVİ ÖLÜMSÜZLÜĞE UĞURLANDI..

Ankara’da ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için Elbistan’da cenaze töreni düzenlendi.

ESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin düzenlediği “Emek, Barış, Demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 97 kişiden 2’si olan Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için memleketleri Elbistan’da cenaze töreni düzenlendi.

Akşam saatlerinde Ankara’dan Elbistan’a getirilen cenazeler, cemevi girişinde yüzlerce kişi tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı. Elbistan’a ilk olarak Seyhan Yaylagül’ün cenazesi getirildi. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ebru Mavi’nin cenazesi ise gece saatlerinde Elbistan’a ulaştı.

Patlamada hayatını kaybeden Seyhan Yaylagül ve Ebru Mavi için sabah saatlerinde Elbistan Cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yaylagül ve Mavi’nin yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazelerin tören alanına getirilmesinin ardından ise kalabalıktan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. 20 yaşında hayatını kaybeden Ebru Mavi’nin annesi Hatice Mavi, kızının tabutuna sarılarak ağlarken, Seyhan Yaylagül’ün ablası Meryem Yıldız ve yakınları da ağıtlar yaktı.

Cenaze töreni öncesinde yapılan konuşmalarda ise barış vurgusu yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Aziz Tunç, konuşmasında, “Bu katliam bu topraklarda yaşayan tüm halklara yapılmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Seyhan Yaylagül’ün cenazesi kadınlar tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Yaylagül’ün cenazesi, eşinin memleketi olan Malatya’nın Kürecik Mahallesi’ne bağlı Dümüklü mezrasında toprağa verilmek üzere götürülürken, Ankara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Ebru Mavi’nin cenazesinin de doğum yeri olan Tapkırankale Mahallesi’nde 13.10.2015 Salı Günü defnedileceği öğrenildi.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın